associació d'espectadors del teatre lliure


Comunicat de l'associació

L'Associació d'Espectadors del Teatre Lliure estem convençuts que els conflictes polítics s'han de resoldre per la via política i que el dret a vot és un dret fonamental que ningú pot impedir.

 

És per això que condemnem enèrgicament els fets que s'estan produint aquests dies a tot Catalunya, i en especial a Barcelona, i mostrem el nostre més profund rebuig a les actuacions de la Guàrdia Civil en nom de l'estat espanyol.

 

 

Barcelona, 22 de setembre de 2017

L'Associació d'Espectadors del Teatre Lliure estem convençuts que els conflictes polítics s'han de resoldre per la via política i que el dret a vot és un dret fonamental que ningú pot impedir.

 

És per això que condemnem enèrgicament els fets que s'estan produint aquests dies a tot Catalunya, i en especial a Barcelona, i mostrem el nostre més profund rebuig a les actuacions de la Guàrdia Civil en nom de l'estat espanyol.

 

 

Barcelona, 22 de setembre de 2017

Felicitem Ros Ribas pel Premi de la Crítica

Benvolguts socis,

Els Premis de la Crítica celebren que compleixen divuit anys amb algunes novetats al palmarès. Per primer cop es concedirà el premi Arts de Carrer i els guardons de dansa s'amplien amb la incorporació de les noves categories de coreògraf, ballarí, ballarina i solo.
El Premi Gonzalo Pérez de Olaguer, creat l'any 2010 en homenatge a un dels degans de la crítica barcelonina, distingirà aquest any la trajectòria de Ros Ribas, fotògraf especialitzat en arts escèniques.
El jurat de Teatre també ha decidit concedir un Premi Especial a l’actriu Núria Espert. Durant la cerimònia es farà pública la guanyadora del Premi Anita en memòria de l'actriu Anna Lizaran, que reconeix la millor actriu revelació de teatre.

L'acte de lliurament tindrà lloc el 21 de març –en el marc de les celebracions del Dia Mundial del Teatre del 27 de març–, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i, com l'any passat, serà conduït pels periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.Una altra novetat d'aquesta edició són els debats crítics, una iniciativa que indaga en el fenomen de l'autoria a través de dues taules rodones a la seu de la Fundació SGAE a Catalunya amb els finalistes i guanyadors de les categories de text i dramatúrgia / adaptació.


Carta de l'associació agost 2015


Benvolgudes associades i benvolguts associats,

 

Encara que estem començant les vacances, us demanem que agafeu agenda i llapis per anotar les properes cites imprescindibles:


- Dijous 08 d'octubre, a les 8 del vespre: acte d'homenatge a Ovidi Montllor a la Biblioteca de Catalunya.

- Dissabte 17 d'octubre, a les 7 de la tarda: assemblea general de socis al Teatre Lliure de Montjuïc.

- Divendres 13 de novembre, a les 8 del vespre: anada al TNC (Sala Gran) per veure "Molt soroll per no res".

- Primera quinzena de desembre (dia per determinar): una nova Lectura Oberta amb el tema Bestiari.

- Diumenge 10 o 17 gener de 2016 (dia per determinar): anada a Mataró a veure Els Pastorets.


Ara, una mica d'explicació de cada cita.


Amb motiu dels 20 anys de la mort d'Ovidi Montllor, els espectadors -concretament els #AsSocPerla i l'associació d'espectadors del teatre lliure- volem fer-li un homenatge. Hi participaran Isabel Clara Simó, Pep Cortès, David Fernàndez, Jana Montllor i Joan Garriga. Comptem amb la gentil col•laboració de la gent de LaPerla29 i els espectadors llegirem alguns dels seus poemes i cançons.

Més endavant us donarem més detalls sobre l'acte i de com fer les inscripcions (gratuïtes) per assistir-hi.


Assemblea general de socis: Aquest any la farem en dissabte; concretament el 17 d'octubre a les 7 de la tarda. Així, a més de participar en la reunió més important de l'associació, podreu aprofitar per veure Premis i càstigs al teatre. A primers d'octubre us farem arribar l'ordre del dia. Sabeu que ens agrada escoltar les vostres aportacions i comentaris.

I ja us avancem que us recordarem la importància de sumar esforços en aquest projecte i, per tant, us convidarem a ser més actius -dins de les possibilitats de cadascú- en benefici de l'associació i de les seves activitats. Per tant, moltes gràcies per endavant.


Una nova anada al TNC. Un text de Shakespeare amb música de Cole Porter: això no ens ho podem perdre! I és per això que ja tenim les entrades reservades (bones localitats!) per gaudir d'aquest espectacle. Recordeu: divendres 13 de novembre a les 8 del vespre a la Sala Gran del TNC. A primers d'octubre us donarem tota la informació sobre com apuntar-vos-hi.


I al desembre, abans de Nadal, la Montserrat Castellvell ens convida a una nova Lectura Oberta. Aquest cop amb el títol de Bestiari.

Ella i els seus col•laboradors ja hi estan treballant. Vosaltres podeu ajudar-la enviant-li propostes i oferint-vos com a lectors. N'estarà encantada.


Per acabar, recordeu que fa uns anys vam anar a veure Els Pastorets a Mataró? Sou molts els que ens ho heu tornat a demanar i és per això que tornarem a organitzar una sortida per repetir l'experiència. Aquest any Els Pastorets faran 99 anys! Volem tornar a veure aquells decorats tradicionals de paper, la implicació de més de 300 persones per tirar endavant l'espectacle, barrejar-nos-hi i veure-ho des de dins. Us fa peça?Bé, ens sembla que tot just començar l'estiu i parlar de “Pastorets” és un còctel explosiu...!


Gaudiu de les vacances i agafeu forces, que se'ns gira feina!Salutacions cordials,


associació d'espectadors del teatre lliure