associació d'espectadors del teatre lliure


HISTÒRIC D'ACTIVITATS

En aquest apartat, trobaràs l'històric de les Activitats que hem anat fent des de l'associació d'espectadors.
T'agraïm la teva col·laboració i presència en els mateixos.Lectura Oberta del 15 de desembre 2016

 

Aquest dijous hem fet una nova sessió de Lectura Oberta i, a més a més de gaudir de les diferents i variades propostes de les lectures que hem tingut, ho hem aprofitat per brindar per les Festes de Nadal i per un 2017 ple de teatre.
Mireu algunes fotos que vam fer.


Fotos de Les Noces de Figaro. València Desembre 1994

 

Els anys 1993 i 1994, el Teatre Lliure va fer temporada a Madrid i gira per Espanya amb "Les Noces de Figaro" en castellà. La gira acabava a València on la tornaven a fer en català. L'associació els vam anar a buscar i volíem veure la última funció.

Va ser un cap de setmana inoblidable. El diumenge vam fer un dinar tots plegats (actors, tècnics i els de l'associació) a L'Albufera i el vam acabar amb un passeig en barca. En Pere Riera va demanar si li deixarien fotografiar la funció i li ho van permetre. Quan li va dir a n'en Lluís Homar que havia fotografiat les "últimes" Noces de Figaro, ell li contesta: "No diguis mai que una representació és la darrera." I ja ho veieu, ara en podem tornar a gaudir.
Voleu veure aquelles fotos? Aquí les teniu:


Anem a veure "Els Pastorets"

El proper 22 de gener de 2017, anem a Mataró per veure l'espectacle més representat per Nadal: "Els Pastorets". Aquest any, els de Mataró celebren el seu centenari i, per això, els volem felicitar i acompanyar en aquesta efemèride.

L'anada la començarem el matí amb una visita a les entranyes del teatre, pujarem a l'escenari, tocarem les escenografies (moltes encara són de paper) i experimentarem els trucs de la funció (foc, fums, llums,...)

A continuació dinarem en un restaurant d'aquells de tota la vida: L'Harmonia. Podrem triar entre cinc primers i cinc segons, postres, cava, cafès i unes "gotes" per tancar.

L'espectacle comença a les cinc i dura tres hores. Tenim molt bones entrades! les anirem assignant per ordre d'inscripció.

I tot això, quant costa? 35€ per persona. L'entrada d'"Els Pastorets" són 15€, però com que ens fan el 20% de descompte, ens queda per 12€. I el dinar són 23€. 

Per fer la inscripció, feu un ingrés o transferència de 35€ al compte de l’associació

LA CAIXA – ES64 2100 0287 3501 0244 4363

Indiqueu el vostre nom i envieu el comprovant a espectadorslliure@gmail.com

La data límit de la reserva és el 23 de desembre. Només tenim 40 places. No ho deixis per última hora.

Més info: salacabanyes.cat/els-pastorets/


Matinal a la Sala Beckett

El dissabte 22 d’octubre de 2016, hem participat a la Jornada matinal a la Sala Beckett que els nostres col·leges de l'associació espectadors.cat han organitzat per presentar el blog de les Associacions d'espectadors i la presentació de l'Estudi/mapa sobre la participació dels espectadors a Catalunya realitzat amb el suport de la Universitat de Barcelona i de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.

Presentacions que han propiciat un debat ben entretingut i interessant entre els assistents.

Després d'una pausa, hem parlat de les Idees, propostes i activitats que es podrien realitzar i hem acabat la jornada amb una visita guiada a la nova Sala Beckett de la mà del seu director, en Toni Casares.


Lectura Oberta

Dijous 15 de desembre 2016, a les 7 de la tarda, al Teatre Lliure - Montjuïc,  l'Associació d'Espectadors del Teatre Lliure presentarà la lectura oberta “Plugim de llengües i variants dialectals”.

El tema és lliure. Es tracta de llegir els textos literaris en la seva traducció catalana o castellana, precedides de les tres o quatre primeres línies en l'idioma original.
Podem llegir en català, valencià, balear i les seves variants locals; en castellà en les seves variants. En els casos del català o castellà es llegirà el text complet en la variant corresponent.                                                     

A veure si podem trobar escrits en les llengües que ens han influenciat a través dels segles; i les que ara últimament estem sentint al nostre entorn. Qualsevol llengua podrà ser llegida, o sigui llengües mortes, o les que s'han format de manera molt estudiada, entre elles l'esperanto.

Per tal que hi hagi diversitat d'estils i gèneres i també per anar intercalant diferents veus, demanem que la llargària d'un text no excedeixi un full din A-4 a un espai i mig; o uns 3 minuts. Cada lector podrà llegir més d'una vegada.

Com sempre, envieu les vostres propostes a la Montserrat castellvell@telefonica.net

Podeu participar llegint, proposant un text perquè el llegeixi una altra persona, o simplement venint a escoltar.

Us hi esperem. Hi esteu tots convidats.


Marató documental

 

L'Anna Valls, Directora del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l'Institut del Teatre, ens convida a una experiència ben engrescadora:

 

Benvolguts,

Ens agradaria poder comptar amb la col·laboració dels vostres associats per al Projecte "Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniques" que presentem el proper dia 7 de juliol.

Dins el nostre arxiu digital hi ha una part important de reportatges del Teatre Lliure i hem preparat especialment diferents grups de reportatges del Teatre Lliure que requereixen millores en la informació i identificació d'actors.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra presència a la inauguració del projecte.

Documentar i especialment identificar els artistes que apareixen a les fotografies que van des de finals del segle XIX fins l’actualitat és una tasca inassolible pel volum i la diversitat, que només es pot fer amb l’ajut dels professionals, dels afeccionats, dels crítics, dels espectadors...

"Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniques" és un projecte participatiu que convida especialistes i la resta de la ciutadania a completar el retrat històric de les arts escèniques catalanes.

El projecte serà presentat pel Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i vicepresident de l’Institut del Teatre, Juanjo Puigcorbé, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo i la directora del Museu de les Arts Escèniques, Anna Valls, el proper dijous 7 de juliol a les 12h del migdia a l’Auditori de l’Institut del Teatre.

En acabar l’acte, s’iniciarà la Marató documental Te’n recordes? amb la participació de convidats per  tal  documentar el màxim de fotografies en una jornada de 12.30 a 18:30  hores. Hi participaran actors, acadèmics, periodistes, ballarins, dramaturgs , afeccionats,

Es prega confirmació d’assistència fins al 4 de juliol a l’adreça mae.it@institutdelteatre.cat. Si esteu interessats en participar en la Marató indiqueu quina franja horària de disponibilitat preferiu entre les 13:30 i les 18:30 h. Rebreu confirmació.

I si ho preferiu, podeu assistir a la presentació que es farà del projecte a la Biblioteca d’Horta –Can Mariné el dimecres 13 de juliol a les 19h  

Ajudeu-nos a documentar les Arts Escèniques !!!


Anada al Festival d'Avinyó 2016

Com cada any, anem al Festival d'Avinyó. És la nostra sortida més clàssica. Una cita que no et pots perdre. Una cita que no falla mai.

Aquest any hi anem del matí del divendres 15 al vespre del diumenge 17 de juliol.

 

Tenim l'Hotel IBIS reservat. La seva localització ens permet moure'ns fàcilment a peu pel centre històric de la ciutat. Els “expedicionaris habituals” ja el coneixeu i atenent els vostres comentaris, l'anem reservant d'un any per l'altre. El viatge es farà en tren i cadascú es comprarà el seu bitllet.

 

El preu per persona (que és pràcticament el mateix que l'any passat) inclou allotjament de les dues nits, els esmorzars i les taxes. Habitació doble = 131.50€ | Habitació individual = 240.50€

 

La persona que coordina el viatge, i que solucionarà tots els vostres dubtes, és la Montserrat Castellvell (castellvell@telefonica.net).

Les persones que hi estigueu interessades, envieu-li un correu amb les vostres dades.

També podeu fer-li arribar les vostres consultes i comentaris.

 

+ info:

web del festival oficial: www.festival-avignon.com

Web del festival off: www.avignonleoff.com


Nova sessió de "Lectura Oberta"

 

El dijous 16 de juny, hem tingut una nova Lectura Oberta. Ens hem trobat a la Sala de Premsa del Lliure de Montjuïc una trentena de socis i sòcies i hem gaudit de les propostes que ens heu fet arribar i que, com sempre, ha coordinat de manera sòbria i eficient la Montserrat Castellvell. En aquesta ocasió, el tema era "Últims Capítols".
Voleu veure les fotos que vam fer?


Entrega Olivera a la Sala Cabanyes

 

Aquest diumenge, una representació de l'associació va anar fins a Mataró per felicitar la Sala Cabanyes pels seus 100 anys i per agrair les seves atencions en les nostres anades a veure "Els Pastorets".
Aquí en teniu unes fotos.


Fotos de l'anada a Els Pastorets de Mataró


Anada veure "Els Pastorets" de Mataró

El proper 17 de gener de 2016 farem una anada a Mataró per veure Els Pastorets, que aquest any celebren els seus 99 anys! Com ja vam fer fa uns anys, aprofitarem el matí per fer una visita pel centre històric de la ciutat i, cap a les 12, trobar-nos amb membres de l'equip que fa possible Els Pastorets que ens ensenyaran les interioritats del teatre i els trucs que fa servir.

A continuació dinarem al Restaurant L'Harmonia, un d'aquells de tota la vida i a les 5 de la tarda gaudirem de la representació.

L'entrada val 15€ (-20% dte per grup) quedarà en 12€ i el dinar, que costarà 23€, té 5 primers i 5 segons per triar. I inclou pa, postres, begudes, cafès i cava.
Per tant, entrada i dinar: 35€

Horaris:

Trobada a l'estació RENFE Barcelona Plaça de Catalunya a les 09:45

Sortida de Barcelona Plaça de Catalunya a les 10:02 o 10:18

Arribada a Mataró a les 10:42 o 10:58

Visita-passeig pel Mataró Històric a les 11:00

Visita a la Sala Cabanyes a les 12:00

Dinar a les 14:00

Representació Els Pastorets a les 17.00

Final representació a les 20:00

Sortida de Mataró a les 20:32, 20:45 o 20:59

Arribada a Barcelona a les 21:13, 21:25 o 21:40

Si feu servir una targeta T-10, que sigui de 3 zones. Recordeu que la podeu compartir. 


Fotos de la Lectura Oberta "Bestiari"


Lectura Oberta "Bestiari"

 

L’associació d’espectadors del teatre lliure organitza la seva Lectura Oberta XX (o número 20) amb el títol de “Bestiari”.

Serà dijous 10 de desembre a les 7 de la tarda al Teatre Lliure de Montjuïc.

Pel títol ja es veu que el tema principal seran les bestioles.

Si algú de vosaltres vol participar-hi llegint, envieu una proposta de text sobre aquest tema a la Montserrat castellvell@telefonica.net.

També podeu venir només a escoltar.

En el programa sempre reservem alguns minuts per si algú de vosaltres s’anima i vol llegir algun text espontàniament; sempre tenim alguns fragments per escollir damunt la taula.
Acabarem la Lectura Oberta amb un pica-pica i un brindis per les Festes de Nadal que tenim a la cantonada.
Us hi esperem!


OM - Els espectadors homenatgem Ovidi Montllor

Amb els nostres amics de l’#AsSocPerla volem agrair la vostra presència a l'espectacle OM, els espectadors homenatgem Ovidi Montllor que hem fet a la Biblioteca de Catalunya el dijous 8 d'octubre de 2015.

Mira les fotos: http://goo.gl/FfF6lK

OM - Els espectadors homenatgem Ovidi Montllor

 

Hi ha espectadors que només l'han pogut sentir "digitalment" o enllaunat. Hi ha espectadors que van gaudir-lo “en directe". A uns i altres, Ovidi Montllor ens ha ajudat a ser més crítics, més compromesos, més fidels, més savis. I ara, que fa 20 anys que va marxar de vacances, són molts els homenatges i records que se li han dedicat.

Des de diferents enfocaments, cantants, actors i escriptors han ofert homenatges molt propers i entranyables, però hi ha una part, que ell no va oblidar mai, que som els espectadors.

El seu art, la seva veu, el seu cos,... ho emprava per portar més enllà la poesia, el teatre, el cinema, el compromís. És per això -si és que calia trobar una excusa- que els espectadors, avui, el volem recordar, el volem tornar a tenir a prop, volem tornar a sentir les seves paraules, compartir amb els seus amics les seves entremaliadures, les seves alegries, les seves angoixes ...

Avui els que formem part de l'associació d'espectadors del teatrelLliure i els Amics de La Perla 29#AsSocPerla, tenim el goig d'estar en “comuna-unió” amb Ovidi Montllor i fer-li un homenatge. Una trobada íntima que, sota la direcció de Ferran Utzet, comptarà amb la presència de Pep Cortés i Isabel Clara Simó, i amb els acompanyaments musicals de Joan GarrigaDavid Fernández i Marc Serra.

Tot ben senzill i ben alegre.
Em creureu mort.
Jo no hauré mort.
Faré vacances!

Es tracta d'una activitat exclusiva per a socis dels Amics de La Perla 29, #AsSocPerla, i de l’associació d’espectadors del teatre lliure.

Tindrà lloc el dijous 8 d'octubre a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Catalunya.
És necessari confirmar l'assistència contestant a assocperla29@gmail.com o bé trucant al 93 217 17 70


Nova edició de Lectura Oberta

La lectura es farà al Teatre Lliure de Montjuïc el dijous dia 18 de desembre a les 7 de la tarda.

En aquesta ocasió sobre el tema Personatges, coordinada -com és habitual- per la Montserrat Castellvell.

Acabarem amb una copa per brindar per les festes de Nadal i desitjar-nos un bon any nou.  (+ info)


Seminari Espectadors.cat

Aquest dilluns, 18 de maig, es va fer la primera sessió del Seminari sobre la Participació dels espectadors al Teatre Akadèmia amb la Mercè Managuerra. Les explicacions i el debat posterior van ser molt interessants. 

La segona sessió serà el dijous dia 28 de maig a la Seca Espai Brossa a 2/4 de 7 de la tarda i anirà a càrrec de la periodista i crítica teatral Aída Pallarés.


Incerta Glòria

Les entrades per anar a veure Incerta Glòria de Joan Sales el divendres 29 de maig de 2015 (és el dia del col·loqui) a la Sala Petita del TNC ja les hem assignat. Allà ens trobarem amb l'Àlex Rigola, l'Andreu Benito i en Joan Carreras amb els que farem la tertúlia postfunció.


Sortida a Arenys de Mar

El diumenge dia 15 de febrer, un grup de socis vam anar fins a Arenys de Mar amb una doble intenció: visitar l'exposició que es feia al Calisay Centre Cultural amb motiu dels 30 anys de la mort de Salvador Espriu i fer una passejada amb lectures escollides pels llocs més emblemàtics del poeta. Es va assolir amb escreix la idea que portàvem. Més i tot quan ens vam trobar pel carrer amb la Isabel Bonet, neboda de Salvador Espriu, que ens va obrir la casa de la família per fer-hi una mini visita, incloent-hi el jardí dels cinc arbres (Ho vam agrair molt).

Comiat obligat al cementiri, llegint uns quants poemes del poeta i per el poeta.

Va ser una sortida reeixida.

M. Amor

+info i fotos